Zaterdag 14.00 - 16.30 uur

Om je verlangen scherper te krijgen gaan we op zaterdagmiddag aan de slag met de verwerking. Met de kernwoorden uit de ochtend en de inzichten die je hebt opgedaan probeer je die speels/creatief/lijfelijk te onderzoeken tijdens een deelprogramma van een combi van de volgende disciplines:

  • Lichaam gericht
  • Zintuigen
  • Met je handen aan de slag in de moestuin of de keuken 
  • Lekker met de benenwagen de omgeving verkennen
  • Laat je creativiteit stromen bij De Smederij

 

 Zintuigenworkshop   door Elise G. Lengkeek
Geef geur en kleur aan je verlangen

Elise Lengkeek (65) is mijn naam, schrijver, dichter, bach-bloesem-aromatherapeut en kleurenpsycholoog. En ja, ook ik ben nog steeds op weg om mijn diepste verlangen te onderzoeken. Ik heb op die weg prachtige tools ontdekt die helpend zijn om dat verlangen laagje voor laagje bloot te leggen en vorm te geven naar wat mijn ziel nodig heeft om te floreren in dit ondermaanse bestaan.

Ik vind het een geweldige eer en uitdaging jou een klein stukje te mogen begeleiden op jouw zoektocht naar wat jouw diepste verlangen is. Ik doe dat aan de hand van een zintuigenworkshop ‘Geef geur en kleur aan je verlangen’. Ik neem je mee naar de bron van verlangen en van daaruit vertrekken we op onderzoek met behulp van de twee belangrijkste zintuigen: zien en ruiken. Ik neem je mee naar de ongelofelijke rijkdom en impact van geuren en kleuren op je zoektocht naar datgene waarin je jouw zielsverlangen ontdekt. Je gaat naar huis met praktische kennis die je de rest van je leven dankbaar kunt toepassen, maar boven alles staat vooral het ervaren hoe deze tools uitwerken op jouw onderzoek naar je diepste verlangen.  Theaterworkshop   door Marieke Veling
Ontdek je alter ego

Mijn workshop gaat over verbeelding en beweging, met theater als medium. Met inspiratie opgedaan in het ochtendprogramma ga jij je verlangen omzetten van woord(en) in beeld(en), en wel met je lichaam. Maak het groot, maak het klein, waar kom je uit? Je alter ego: wie of wat is dat? Focus ligt op de beweging van wie je nu bent naar wie je bent als je het verlangen volgt. Zoek waar het zit in je lijf en zet dit in.  Storytellingw
orkshop   door Cocky Drost
En je leefde nog lang en gelukkig 

Storytelling over de langste relatie van je leven: die met jezelf!
Mensen verlangen er ten diepste naar onvoorwaardelijk en echt gekend worden. Aan wie laat jij je hart zien? Laat je het aan jezelf zien? Durf je jezelf onder ogen te komen? Of zie je vooral je tekorten - of juist het mooie plaatje dat je van jezelf hebt gemaakt? In deze workshop schrijf jij je eigen liefdesverhaal.


 Creatieve workshop   door André Bikker
Luisteren naar je verlangen; schilderen vanuit de stilte

Ieder mens heeft verlangens zoals geborgenheid, voedsel en een plaats om tot rust te komen. Naast deze verlangens om te overleven sluimeren er ook verlangens die ons leven glans en zin geven. Door te gaan schilderen vanuit de stilte hopen we hier zicht op te krijgen.

Met behulp van een associatie oefening proberen we dit verlangen te vertalen naar beeld. De praktijk leert dat het zeer de moeite waard is om met je handen bezig te zijn en minder met je hoofd!